Virtuaalivalmennus (täynnä)

TAIDEKUVAT VUOROVAIKUTUKSEN JA OPPIMISEN TUKENA
-VTS VIRTUAALIVALMENNUS -MARRASKUU 2021

Opi keskusteleva kuvantarkastelumetodi VTS eli Visual Thinking Strategies. Valmennukseen osallistuminen ei edellytä ennakkotietoja tai -taitoja. Tämä valmennus sopii sinulle, jos haluat saada käyttöösi uuden, innostavan ja osallistujalähtöisen menetelmän.

VTS -VIRTUAALIVALMENNUS on tällä hetkellä täysi, mutta voit kysyä jonotuspaikkaa peruutuksen varalle: vtssuomi@gmail.com

Kohderyhmä: varhaiskasvattajat, opettajat, museopedagogit, kulttuuriohjaajat, kuvataidekasvattajat, hoitoalan ammattilaiset

Kouluttajat: Mari Jalkanen FM ja Riikka Notkola TaM

Kesto: 12 tuntia

Osallistujamäärä: 10-12 henkeä.

Aikataulu:

ma 1.11 klo 17-18.30

ma 8.11 klo 17-18.30

la 13.11 klo 9-14

ma 15.11 klo 17-18.30

Hinta:
254€
206€ VTS Suomi ry:n jäsenille

Paikka: Zoom. Zoom-linkki lähetetään ilmoittautuneille perjantaina 29.10

Ilmoittautuminen: 
Ilmoittaudu laittamalla viesti osoitteeseen: vtssuomi@gmail.com
Laita viestin otsikoksi “Virtuaalivalmennus”.  Osallistujat otetaan valmennukseen ilmoittautumisjärjestyksessä. Saat vastausviestissä vahvistuksen osallistumisesta ja maksutiedot. Ilmoittautuminen on heti sitova. Kurssi laskutetaan vasta, kun sen toteutuminen varmistuu. Kurssin osallistumisen voi tarvittaessa siirtää toiselle henkilölle.

Lisätiedot: VTS Suomi ry:n puheenjohtaja Riikka Notkola puh. 044 0780 507

VTS-menetelmä

Visual Thinking Strategies (VTS) on menetelmä, jossa syvennytään taidekuviin, opitaan tekemään tarkkoja huomiota ja muodostamaan perusteltuja mielipiteitä.  VTS -menetelmän  avulla voidaan tukea mm. vuorovaikutustaitoja ja oppimaan oppimista, kielellistä kehitystä, monilukutaitoa sekä kykyä kriittiseen ajatteluun. Valmennuksen  jälkeen menetelmää voi käyttää oppitunneilla, museovierailuilla ja muissa ryhmätilanteissa. Menetelmä soveltuu myös etätapaamisiin ja sitä voi soveltaa eri oppiaineisiin ja erilaisten erityisryhmien tarpeisiin. 

VTS -menetelmässä opettaja tai muu ohjaaja toimii keskustelun fasilitoijana. Menetelmä perustuu strukturoituun keskustelurunkoon sekä osallistujien yksilölliseen huomioimiseen.  Menetelmän avulla voi toteuttaa useita laaja-alaisen oppimisen tavoitteita. Menetelmä vahvistaa osallistujien kykyä kokea ja tulkita taidetta monipuolisesti ja rohkeasti. 

Menetelmä perustuu kehityspsykologian teorioihin, kuten Piagetin  ja Vygotskyn ajatteluun. Sen keskeisin käsite visuaalinen ajattelu on peräisin Rudolf Arnheimilta.  Menetelmän vaikuttavuutta on myös tutkittu laajasti.

VTS-menetelmästä sanottua:

”Kuvasta löytyi yllättävän paljon sanottavaa. Otan osaksi omaa opetustani”

-luokanopettaja, alakoulu 3lk

”Hyvä ja tarpeellinen tekniikka. Tulen käyttämään ja soveltamaan.”

-kuvataideopettaja, yläkoulu, luokat 7-9

Tuntuu, että kuvia katsoi jo kurssin loppupuolella jotenkin syvemmin ja en malta odottaa, että pääsen johonkin näyttelyyn katsomaan taidetta tämän kurssin jälkeen.

Opiskelija, Jyväskylän yliopisto

VTS-menetelmä on mielenkiintoinen osallistava ja uusia oivalluksia tuottava menetelmä, joka soveltuu erinomaisesti myös globaalikasvatuksen teemojen tarkasteluun. Marin ote VTS-kouluttajana on asiantunteva ja vahvasti vuorovaikutteinen. Oli ihailtavaa seurata, millä ammattitaidolla ja välittömällä otteella Mari johdatteli VTS:n maailmaan, jättäen tilaa osallistujien omille oivalluksille ja pohdinnalle. Mari sai innostavalla otteellaan koulutukseen osallistujat vakuutetuksi, että tämä on jotain sellaista uutta, jota haluaa ehdottomasti hyödyntää myös jatkossa omassa työssään.

Plan, Anna-Kaisa Hiedanniemi, Plan Suomi

Peruutusehdot:

Sähköpostitse vtsuomi@gmail.com -osoitteeseen lähetetty ilmoittautuminen on heti sitova seuraavilla ehdoilla mikäli VTS-Virtuaalivalmennuksessa on vielä tilaa:

Osallistumisen voi peruuttaa kuluttomasti 14vrk ajan varauspäivästä, jos VTS-virtuaalivalmennuksen alkuun on yli 4 viikkoa. 14 vrk peruutusajan jälkeen ilmoittautuminen on sitova ja peruutuksesta veloitetaan aina koko valmennuksen hinta. Jos VTS-virtuaalivalmennuksen alkuun on alle 4 viikkoa, varaus on heti sitova. Varatun VTS-virtuaalivalmennuksen voi perua lähettämällä vapaamuotoisen peruutuksen sähköpostitse VTS Suomi ry:lle vtssuomi@gmail.com 

Peruutusta ei voi tehdä suullisesti, teksti,- tai WhatsApp-viestillä tai Facebook Messengerin, Instagramin Direct-viestien kautta.

Peruutuksen yhteydessä valmennuksesta mahdollisesti jo maksettu hinta palautetaan asiakkaan ilmoittamalle pankkitilille.

Jos asiakas ei osallistu valmennukseen, eikä ole peruuttanut varattua valmennusta peruutusehtojen mukaisesti, peruutuksesta veloitetaan peruutuskuluina 100% VTS-Virtuaalivalmennuksen hinnasta.

Jos asiakkaan oma osallistuminen peruuntuu, hänellä on kuitenkin oikeus siirtää osallistuminen jollekin hänen nimeämälleen toiselle henkilölle. Tässäkin tapauksessa ilmoitus osallistujan vaihtumisesta tulee ilmoittaa VTS Suomi ry:n toimistoon (vtssuomi@gmail.com) ennen valmennuksen alkua.

Sairastapaukset:

Osallistumisen voi peruuttaa vielä ennen leirin alkua akuutin sairastapauksen vuoksi. Sairastapauksessa maksettu hinta hyvitetään asiakkaalle. Maksun palautuksen edellytyksenä on lääkärintodistuksen toimittaminen VTS Suomi ry:n toimistolle osoitteeseen: VTS Suomi ry ℅ Riikka Notkola, Lokkalantie 3 b 15, 00330 Helsinki.

Järjestäjän oikeus peruuttaa VTS-Virtuaalivalmennus:

Alhainen osanottajamäärä: jos valmennukseen on 14 vuorokautta ennen valmennusjakson alkua ilmoittautunut alle 10 henkeä  (9 tai vähemmän), niin valmennus voidaan peruuttaa ja jo maksetut rahat palautetaan asiakkaille kokonaisuudessaan (100%).

Ylivoimainen este: Jos kohtaamme ylivoimaisen esteen, force-majeure tilanteen tai VTS Suomi ry:stä riippumattoman esteen, joka pakottaa VTS Suomi ry:n peruuttamaan valmennuksen kokonaan, eikä asiakkaalle voida tarjota korvaavaa valmennusta, asiakkaalle palautetaan jo maksettu valmennuksen hinta kokonaisuudessaan (100%). Tällaisessa tilanteessa asiakas ei voi saada vahingonkorvausta ylimääräisistä tai hyödyttömäksi käyneistä kuluista, joita tilanteesta saattaa aiheutua. 

Peruutus tiivistelmä:
Valmennuksen voi peruuttaa kuluttomasti 14vrk ajan ilmoittautumispäivästä (ilmoittautumis-sähköpostin päiväys), jos valmennuksen alkuun on yli 4 viikkoa. 14vrk peruutusajan jälkeen ilmoittautuminen on sitova ja peruutuksesta veloitetaan 100% valmennuksen hinta. Jos valmennuksen alkuun on alle 4 viikkoa, varaus on heti sitova.

%d bloggaajaa tykkää tästä: